O nama

id-ikonica

naša lična karta

Preduzeće „LAPA“ d.o.o. Beograd je osnovano u martu 2010. godine sa registrovanom delatnošću: 7022- konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem . Vlasnik firme je započeo samostalnu delatnost nakon dugogodišnjeg iskustva u rukovođenju velikim infrastrukturnim projektima, a, takođe, i bogatog projektantskog iskustva.


Ime „LAPA“ preduzeće je dobilo po akvaduktu „Arcos da Lapa” kojim je vodom snabdevan grad Rio de Žaneiro. To je impozantna građevina (sa 17.6 m visine, 270 m dužine i 42 luka) iz perioda brazilskog kolonijalizma, koja danas predstavlja jednu od većih turističkih atrakcija u Rio de Žaneiru.


Preduzeće se bavi inženjeringom i konsalting uslugama u građevinarstvu. Glavna delatnost je izvođenje i projektovanje hidrotehničkih objekata (vodovod, kanalizacija, crpne stanice, izlivne građevine, pontoni, lukobrani), kao i izvođenje radova u niskogradnji. Posebno se može istaći rad u rovovima na velikim dubinama (preko 6m) u otežanim uslovima, uz prisustvo podzemnih voda.

 

Za potrebe Investitora, preduzeće vrši nadzor nad izgradnjom svih vrsta građevinskih objekata.


Zaposleni u preduzeću poseduju 4 lične licence za odgovorne projektante i odgovorne izvođače radova koje izdaje Inženjerska komora Srbije (brojevi licenci 314, 414, 415 i 410) koji pokrivaju kompletnu delatnost preduzeća.


Od osnivanja preduzeće je, na zadovoljstvo klijenata, učestvovalo u izgradnji više objekata za renomirane Investitore: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P., Građevinska direkcija Srbije, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, Grad Beograd - Agencija za investicije i stanovanje, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Mercator-S, Strabag, Porr, Klinički centar Srbije, JKP „Beogradske elektrane“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac, Fabrika hartije u Beogradu, „A&P“ d.o.o., UNDP, Opština Varvarin, JP „Vodovod“ Vranje, JKP „Parking servis“ Beograd, „Delta agrar“ d.o.o., „LIDL Srbija“ KD, JKP „Parking servis“ Niš, „Lukoil Srbija“ a.d., JKP „Parking servis“ Smederevo .


Projektna dokumentacija je rađena za MPC, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ , Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P., Opštinu Majdanpek, JKP „Vodovod“ Mionica, „Tvrđava Golubački grad“ d.o.o., „Lukoil Srbija“ a.d.,  kao i za veći broj privatnih Investitora.


Stalnim unapređenjem poslovnog okruženja i odnosa sa Investitorima, kvalitetnim i odgovornim pristupom svakom ugovorenom poslu, preduzeće je steklo poverenje Investitora sa kojima razvija odnos poverenja. Konstantnim usavršavanjem i primenom stečenih iskustava preduzeće stalno podiže nivo usluga koje nudi.


Poseban akcenat se stavlja na bezbednost i zaštitu radnika, kao i na permanentno delovanje u cilju očuvanja životne sredine.

 

Zbog svega navedenog preduzeće „Lapa“ d.o.o. je uspešno prošlo sertifikaciju i poseduje sledeće standarde za projektovanje i izvođenje radova:

  1. ISO 9001:2015 Sistem menadžmenta kvalitetom
  2. ISO 14001:2015 Sistem menadžmenta životnom sredinom
  3. ISO 45001:2018 Sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu